Saltar a continguts

Biblioteca Antonio Martín

Navegació

Menú principal

Jornada de Foment de la Lectura

Des de l'any 2009, s'organitza al Prat la Jornada de Lectura, una jornada de reflexió entorn a la lectura i el treball que s’està fent a la ciutat. Per aquestes jornades han passat els experts més importants del sector i s'han compartit nombroses bones pràctiques de tot l'estat espanyol.

Es convida a assistir a tots els ciutadans i especialment a tots aquells sectors implicats.

L’objectiu és reunir els agents que treballen en l’àmbit del foment de la lectura del Prat i de la resta de la província de Barcelona per posar en comú les experiències personals, crear xarxa i donar eines per desenvolupar el treball de foment de la lectura.

Podeu consultar el programa i els continguts de les 5 jornades que s'han portat a terme en els documents adjunts.  

 VI Jornada de Foment de la Lectura al Prat 

 

Joves i Lectura 

31 de març de 2014, a partir de les 9.15 hores, a l'Auditori del Cèntric Espai Cultural 

 

 

"Els joves no llegeixen". Tothom ho diu i ho donem per bo. És certa aquesta afirmació? Si llegeixen, què llegeixen? Com ho fan? En quins formats? I si no llegeixen, quins en són els motius? 

Des de les institucions públiques, coneixem els joves? Les nostres polítiques culturals compten amb ells o només els veiem com a receptors passius? Els entenem? Què hem de canviar? Per què hi ha tan poques experiències de foment de la lectura entre els joves? 

En aquesta Jornada farem una aproximació al món de la joventut, a les seves inquietuds, hàbits, formes de pensament, de creació i de relacionar-se. Tots els joves es comporten de la mateixa manera?

Hem volgut dedicar aquesta VI Jornada de Foment de la Lectura a obrir una nova mirada cap al món juvenil, a treure estigmes i a reflexionar sobre els joves i sobre les institucions culturals, especialment les biblioteques; a explorar altres formes de lectura no convencionals i fer-ho també amb diferents creadors que han posat la lectura en el centre de la seva activitat. 

D'altra banda, identificarem algunes experiències lectores adreçades a col·lectius joves, les compartirem i les analitzarem. 

Comptarem amb les aportacions de persones que han reflexionat sobre el tema, que han generat idees i projectes al seu voltant: Mireia Manresa, Daniel Cassany, Manuel Delgado, Daniel López Valle, Laura Fernández, Jaron Rowan, Ingrid Guardiola, Lucía Lijtmaer, Esther Omella, Emma Armengoda, Joan Puig Malet, Alba Sabaté, Núria Silvestre, Pep Montes i Àlex Cosials.

 

El jovent centra unes noves Jornades de Foment de la Lectura

 

Relat de la Jornada
 

 

Annex: Descarrega-te'l  (pdf 437.18KB)
Vídeos

Obertura a càrrec de David Vicioso (Regidor de Cultura de l'Ajuntament del Prat), Fina Rifà (coordinadora de la mateixa Àrea) i Marta Alòs López, (Coordinadora de Cultura de la Diputació de Barcelona, Àrea de Presidència). De què parlem quan diem joves? conferència de Manuel Delgado (antropòleg i professor UB)

Watch live streaming video from elpratcultura at livestream.com

Conversa sobre joves i lectura entre Mireia Manresa (professora UAB) i Daniel Cassany (professor UPF) 

Watch live streaming video from elpratcultura at livestream.com

Taula rodona: Els joves com a creadors de continguts. Amb Daniel López Valle (periodista i escriptor), Laura Fernández (periodista cultural i escriptora), Jaron Rowan (investigador i agitador cultural) i Ingrid Guardiola (professora UdG i UPF especialista en audiovisuals). Modera: Lucía Lijtmaer (periodista, escriptora i crítica literària) 

Presentació de l'estudi Actituds i expectatives dels joves vers la biblioteca pública a càrrec d'Esther Omella, Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

Taula rodona: Aproximacions al treball de foment de la lectura amb joves amb Emma Armengod (Biblioteca Trinitat Vella-J. Barbero), Joan Puig Malet (professor), Alba Sabaté (escriptora i professora), Núria Silvestre Gusí (Biblioteca Municipal de Manlleu) i Pep Montes (gestor cultural).  Modera: Alex Cosials (Fundació Jaume Bofill) 

Watch live streaming video from elpratcultura at livestream.com

 

La Jornada es va poder seguir a través del hashtag de twitter: #plfelprat.
 

 

També podeu veure les fotografies de la Jornada

 

Jornades anteriors

 

IV Jornada de Foment de la lectura 2012 – Llegir i escriure a la xarxa. Internet i el foment de la lectura

III Jornada de Foment de la lectura 2011 -  Idees i experiències lectores

II Jornada de Foment de la lectura 2010 - Què vol dir llegir? 

I Jornada de Foment de la lectura 2009 - El foment de la lectura al Prat, un pla de ciutat a la recerca de complicitats